Specialisaties

Sportfysiotherapie
- Advies, begeleiding en behandeling van sportblessures.
- Revalidatie na operatie bij bijvoorbeeld arthroscopie, voorste kruisband-plastiek.
- Fysio-fitness in compleet ingerichte oefenzaal met oefenapparatuur.

Manuele therapie
Rug- en nekklachten d.m.v. manipulatieve handelingen.

Marsman manuele therapie
Mobiliserende technieken voor klachten aan de wervelkolom nek, lage rug.

McKenzie therapie
Therapie bij rug- en/of nekklachten, waaronder herniaproblematiek.

MTC, Medical Taping Concept
Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. www.fysiotape.nl

Orthopedische Geneeskunde Cyriax
Specialisatie in het diagnostiseren en behandelen van orthopedische klachten.

Dry Needling
een nieuwe behandelmethode van de Fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier  snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’(dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

www.dryneedling.nl
www.myopain.nl


Overige aanwezige specialisaties


Logopedie
De praktijk is een all-round praktijk met verscheidene specialisaties.
Er is een stottertherapeut binnen de praktijk werkzaam, die zowel kinderen als volwassenen ziet.

Kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar kunnen bij ons terecht op het gebied van stem, spraak, taal en gehoor.

Binnen de praktijk is er een therapeute werkzaam die gespecialiseerd is in het behandelen van jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken, zij maakt in de behandeling gebruik van het Hanen ouderprogramma® en de daarbij behorende hanenprincipes.

Daarnaast is de praktijk gespecialiseerd in verworven neurologische stoornissen. Volwassenen kunnen terecht voor stem-, spraak- en taalproblemen. Wij zijn aangesloten bij het Parkinsonnet en gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme.

Voor al uw vragen of logopedische hulp kunt u bij de praktijk terecht.
Er wordt logopedie op maat gegeven. Voor elke hulpvraag wordt een passende behandeling gezocht. Naast de behandelingen in de praktijk bestaat de mogelijkheid tot aan-huis-behandeling, indien reizen naar de praktijk op medische gronden niet meer mogelijk is.

www.haarlemlogopedie.nl

Neurorevalidatie
Er worden jaarlijks veel mensen getroffen door niet aangeboren hersenletsel (verder NAH te noemen), waaronder beroerte, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose e.d. Patiënten geven aan dat de problemen als gevolg van NAH pas echt beginnen wanneer ze thuis zijn.
Bijvoorbeeld als ze na een ziekenhuisopname of revalidatieperiode hun oorspronkelijke leven proberen op te pakken.

In de (revalidatie)instellingen vindt een deel van de revalidatie plaats. Het functioneren in de eigen omgeving (thuis, in de familiekring, op het werk) kan daar nauwelijks aan bod komen. Daarnaast kan een op het eerste gezicht geslaagde revalidatie uiteindelijk thuis niet afdoende blijken te zijn. Vaak wordt pas later duidelijk voor partner en familie dat er veel veranderd is. Zo kunnen er meerdere redenen zijn waardoor nieuwe problemen en hulpvragen ontstaan.

info.fysiotherapie@gmail.com

Waar kan de fysiotherapie Cranial u bij helpen?
Door middel van neurorevalidatie werken we samen aan het minimaliseren van beperkingen als gevolg van NAH, het optimaliseren van de leefsituatie en het behoud van bevredigende sociale rollen. Wij passen de methode PNF (Proprioceptieve Neuromusculaire Facilitatie) en NDT (Neuro Development Treatment) toe bij onze cliënten.

Wij gebruiken EMG (elektromyogram), TENS (Transcutaneous electrical nerve stimulation) en Stabilizer voor biofeedback en myofeedback.

In dit behandelteam hebben wij samen met een ergotherapeut en logopedist (die kennis, ervaring en affiniteit hebben met NAH) onze krachten gebundeld. De meerwaarde van het behandelteam is dat alle betrokken disciplines goed op elkaar zijn afgestemd. Er zijn korte overleglijnen en er worden onderling afspraken gemaakt over de invulling van het behandelplan. De Patiënt ervaart de positieve werking van een klein, goed op elkaar ingespeeld team.

Meerdere teamleden nemen daarnaast ook deel aan verschillende transmurale samenwerkingsverbanden waaronder ParkinsonNet en CVA-ketenzorg.

Ook werken we, afhankelijk van de hulpvraag(en) van de Patiënt, samen met andere disciplines in het gezondheidscentrum, waaronder psycholoog, thuiszorg e.a.

www.fysiotherapiecranial.nl

Natuurgeneeskunde
Doormiddel van natuurgeneeskunde ondersteun of verbeter je de gezondheid op natuurlijke wijze. Dit door verschillende methodes in te zetten en zo het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam te stimuleren. Denk hierbij aan voetreflex, massages, voedingsadviezen, coaching en het inzetten van natuurlijke producten. Ook wordt er gekeken naar een stukje bewustwording en de oorzaak van een klacht.

www.top2toe4you.com

Voetreflextherapie
>De uit het Oosten afkomstige methode voetreflex zet drukpunten in om fysieke klachten tegen te gaan. Denk hierbij aan klachten door spijsverteringsproblemen, disbalans in het hormoonstelsel, luchtwegproblemen, hart en vaatziekten en klachten in de spieren of gewrichten.

Er wordt op een holistische wijze gekeken naar een klacht, dus ook wanneer de oorzaak psychosomatische is, worden er met voetreflex zeer goede resultaten behaald.

www.top2toe4you.com/voetreflex

Podologie
Podologie is een specialisatie die zich bezig houdt met voet- en enkelklachten. Ook knie-, heup- en rugklachten die veroorzaakt worden door het niet goed functioneren van de voeten, een afwijkend looppatroon of een beenlengteverschil worden door de registerpodoloog behandeld. Gemiddeld loopt men in een mensenleven 100.000 km. Onze voeten vormen hierbij het fundament. Naast lopen zijn er ook andere sporten(bv hardlopen, fietsen, paardrijden, zaalsporten) waarbij klachten ondervonden kunnen worden. De registerpodoloog kan door middel van therapeutische inlegzolen deze klachten verhelpen. Andere hulpmiddelen die wij inzetten om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen zijn het geven van voetentraining en schoenadvies, orthesiologie en taping.

Tijdens het eerste consult wordt met een uitgebreide anamnese het klachtenpatroon in kaart gebracht. Als eerste wordt de drukverdeling onder de voet bekeken en wordt de voetstatiek gemeten. Hierna volgt een functieonderzoek, aangevuld met specifieke testen. Samen met een ganganalyse en schoeninspectie kan met de gevonden resultaten een podologische diagnose worden gesteld. Mocht de diagnose aanleiding geven om de voet door middel van een inlegzool te ondersteunen, (gedeeltelijk) te ontlasten of te corrigeren, dan zal er een blauwdruk van beide voeten gemaakt worden. Deze wordt ingescand, waardoor we, naast de reeds verkregen informatie, met een digitaal meetsysteem een individueel zolenconcept kunnen ontwerpen. Aan de hand van dit concept worden de zolen gefreesd. Na 1 of 2 weken kunt u de zolen in ontvangst nemen. Na 6 weken vindt er een controleafspraak plaats.

Heeft u dus voetklachten of een voet gerelateerde klacht? Dan kunt u voor een afspraak onderstaand telefoonnummer bellen of zelf online een afspraak inplannen op onze website.

023-5353092
https://www.podologie-achilles.nl

Acupunctuur
Acupunctuur herstelt verstoringen in het lichaam door blokkades in energiebanen op te heffen met behulp van zeer dunne naalden. Het doel is onmiddellijke verlichting van uw pijn. Acute pijn is pijn die korter dan drie tot zes maanden aanwezig is en een directe relatie heeft met weefselschade. Bij acute pijn is er een logisch verband tussen de alarmfunctie (verdere schade van het lichaam tegengaan) van pijn en de oorzaak ervan. Denk aan pijn na een spierscheur of een geknelde zenuw bij rugklachten. Als klachten aanhouden of er is geen oorzaak te vinden van de pijn spreken we van chronische pijn. Pijnintensiteit kan in perioden wisselen en soms geheel afwezig zijn. Acupunctuur kan in beide gevallen van betekenis zijn.

In mijn praktijk wordt gewerkt volgens de methode van Dr. Tan. Deze methode wordt het meeste toegepast bij de behandeling van pijn en ongemak. Het behandelt iedere vorm van pijn of ongemak op iedere plek van het lichaam. Naast pijn behandelt de methode van Dr. Tan een groot arsenaal aan lichamelijke klachten, zoals ook de traditionele acupunctuur dat doet. Denkt daarbij aan allergieën, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, menstruatieklachten, stemmingsproblemen, ontstekingen, overgangsklachten, slapeloosheid, ademhalingsklachten, algemene weerstand. De naalden worden altijd geplaatst in een andere plek van het lichaam, in de meeste gevallen in uw onderbenen of onderarmen. U hoeft zich dan ook niet verder uit te kleden. Wanneer alle naalden geplaatst zijn, blijft u 40 minuten ontspannen liggen. Er zijn mensen die bang zijn dat de naalden pijn doen, maar uit ervaring blijkt dat dat achteraf heel erg meevalt. Soms ervaart men wel een tintelende sensatie. Na afloop kan er op de geprikte plek een kleine beursheid ontstaan, die vanzelf weer verdwijnt. De naalden die ik gebruik zijn zeer dun. Ze zijn per stuk steriel verpakt en worden maar één keer gebruikt.

Kijk voor meer informatie op www.acupunctuurpraktijkhaarlem.nl

Sasja_Opdam