Specialisaties

Sportfysiotherapie
- Advies, begeleiding en behandeling van sportblessures.
- Revalidatie na operatie bij bijvoorbeeld arthroscopie, voorste kruisband-plastiek.
- Fysio-fitness in compleet ingerichte oefenzaal met oefenapparatuur.

Manuele therapie
Rug- en nekklachten d.m.v. manipulatieve handelingen.

Marsman manuele therapie
Mobiliserende technieken voor klachten aan de wervelkolom nek, lage rug.

McKenzie therapie
Therapie bij rug- en/of nekklachten, waaronder herniaproblematiek.

MTC, Medical Taping Concept
Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. www.fysiotape.nl

Orthopedische Geneeskunde Cyriax
Specialisatie in het diagnostiseren en behandelen van orthopedische klachten.

Dry Needling
een nieuwe behandelmethode van de Fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier  snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’(dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

www.dryneedling.nl
www.myopain.nl

4xT Methode
4xT is een behandelmethode, die bestaat uit testen, tapen, triggeren en trainen. Dit is uniek in de fysiotherapie. Doordat we iedere tapetechniek en mobilisatietechniek vooraf bepalen via eenvoudige testen, zijn de technieken altijd effectief.

Bij welke klachten helpt de 4xT-methode?
De 4xT-methode helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Als u klachtenvrij kunt bewegen wordt er gestart met de Medische Fitness. Dit specifieke programma zorgt hierdoor voor een blijvend resultaat.

De behandeling
De 4xT-methode gaat volgens een vast test- en behandelpatroon: testen, tapen, triggeren en trainen.

Testen: tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.

Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet.

Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manuele therapie wordt de beweging het gewricht ingestuurd en vrijgezet.

Trainen: specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te behouden.


Overige aanwezige specialisaties


Logopedie
De praktijk is een all-round praktijk met verscheidene specialisaties.
Er is een stottertherapeut binnen de praktijk werkzaam, die zowel kinderen als volwassenen ziet.

Kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar kunnen bij ons terecht op het gebied van stem, spraak, taal en gehoor.

Binnen de praktijk is er een therapeute werkzaam die gespecialiseerd is in het behandelen van jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken, zij maakt in de behandeling gebruik van het Hanen ouderprogramma® en de daarbij behorende hanenprincipes.

Daarnaast is de praktijk gespecialiseerd in verworven neurologische stoornissen. Volwassenen kunnen terecht voor stem-, spraak- en taalproblemen. Wij zijn aangesloten bij het Parkinsonnet en gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme.

Voor al uw vragen of logopedische hulp kunt u bij de praktijk terecht.
Er wordt logopedie op maat gegeven. Voor elke hulpvraag wordt een passende behandeling gezocht. Naast de behandelingen in de praktijk bestaat de mogelijkheid tot aan-huis-behandeling, indien reizen naar de praktijk op medische gronden niet meer mogelijk is.

www.haarlemlogopedie.nl

Neurorevalidatie
Er worden jaarlijks veel mensen getroffen door niet aangeboren hersenletsel (verder NAH te noemen), waaronder beroerte, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose e.d. Patiënten geven aan dat de problemen als gevolg van NAH pas echt beginnen wanneer ze thuis zijn.
Bijvoorbeeld als ze na een ziekenhuisopname of revalidatieperiode hun oorspronkelijke leven proberen op te pakken.

In de (revalidatie)instellingen vindt een deel van de revalidatie plaats. Het functioneren in de eigen omgeving (thuis, in de familiekring, op het werk) kan daar nauwelijks aan bod komen. Daarnaast kan een op het eerste gezicht geslaagde revalidatie uiteindelijk thuis niet afdoende blijken te zijn. Vaak wordt pas later duidelijk voor partner en familie dat er veel veranderd is. Zo kunnen er meerdere redenen zijn waardoor nieuwe problemen en hulpvragen ontstaan.

info.fysiotherapie@gmail.com

Waar kan de fysiotherapie Cranial u bij helpen?
Door middel van neurorevalidatie werken we samen aan het minimaliseren van beperkingen als gevolg van NAH, het optimaliseren van de leefsituatie en het behoud van bevredigende sociale rollen. Wij passen de methode PNF (Proprioceptieve Neuromusculaire Facilitatie) en NDT (Neuro Development Treatment) toe bij onze cliënten.

Wij gebruiken EMG (elektromyogram), TENS (Transcutaneous electrical nerve stimulation) en Stabilizer voor biofeedback en myofeedback.

In dit behandelteam hebben wij samen met een ergotherapeut en logopedist (die kennis, ervaring en affiniteit hebben met NAH) onze krachten gebundeld. De meerwaarde van het behandelteam is dat alle betrokken disciplines goed op elkaar zijn afgestemd. Er zijn korte overleglijnen en er worden onderling afspraken gemaakt over de invulling van het behandelplan. De Patiënt ervaart de positieve werking van een klein, goed op elkaar ingespeeld team.

Meerdere teamleden nemen daarnaast ook deel aan verschillende transmurale samenwerkingsverbanden waaronder ParkinsonNet en CVA-ketenzorg.

Ook werken we, afhankelijk van de hulpvraag(en) van de Patiënt, samen met andere disciplines in het gezondheidscentrum, waaronder psycholoog, thuiszorg e.a.

www.fysiotherapiecranial.nl

De Ruimte Praktijk voor Psychotherapie
Rozanne van Donkersgoed is GZ-psycholoog, geschoold in Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Mindfulness, Schematherapie en Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR). Zij biedt behandeling voor trauma, depressie, angst- en stressklachten.

Het doel van elke behandeling is: grip krijgen op je gedachten, emoties en gedrag, zodat je meer ruimte in je leven en in jezelf ervaart.

Klik voor meer informatie op: www.deruimtepsychotherapie.nl